Zakelijk verhuurd onroerend goed financier je buiten de bank om

Geschreven op
16/10/2022

Zakelijk verhuurd onroerend goed financier je buiten de bank om

Geschreven op
17/10/2022
Op maandag 3 januari 2022 noteerde de 5 jaars IRS (te zien als de inkoop voor 5 jaars vaste rente bij banken) 0.04%. Ruim negen maanden later staat deze op 3.10%! De stijging heeft voor een ommekeer in de markt gezorgd. Zeker als je ziet dat de rente op spaarmiddelen nog nauwelijks van zijn plaats is gekomen.
  • Standaard is de norm: “Financieren zakelijk is een wereld van kleine bedragen” zeg ik regelmatig. Voornamelijk dan, als je het vanuit de bank bekijkt. Immers, 95% van de zakelijke kredietaanvragen is kleiner dan € 1.000.000,- . Standaardisering in de dienstverlening van banken is daarom steeds vaker de norm.
  • “Alles wat afwijkt of anders is, graag elders”. Renteverleningen, maar ook aanpassingen in de financiering,  worden  door grootbanken steeds vaker aangegrepen om klanten naar elders te bewegen. Zeker nu de rente oploopt is dit voor klanten zeer nadelig. Immers de grootbank was altijd een relatief goedkope financier.
  • Door de genoemde ontwikkeling is het rente- verschil met de bank verdwenen. Marktrentes voor verhuurd zakelijk onroerend goed zijn opgelopen tot boven de 6%. Een percentage waarvoor de particuliere belegger juist graag instapt. Daarnaast is er bij de private investeerder makkelijker afwijkende afspraken te maken, bijvoorbeeld als het om aflossen gaat.

Meer weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Financieringsfabriek.

meer nieuws

Lees nog meer van onze nieuws artikelen: