Liever iemand persoonlijk spreken?
Vraag een vrijblijvende telefonische intake aan!
Bel mij

Hoe werkt financiering?

In het kort over Bedrijfsfinanciering

Bent u op zoek naar financiering van uw bedrijfsplan of onroerend goed? Heeft u een onderneming waarvoor u een lening of andere vorm van financiering nodig hebt? Waarschijnlijk heeft u al gemerkt dat de bekende banken en kredietverstrekkers in tegenstelling tot vroeger helaas vaak negatief, of op zijn minst kritisch op aanvragen van ondernemers reageren. Aan de andere kant verliezen banken hun monopoliepositie als kredietverlener, doordat er allerlei nieuwe alternatieven op de markt zijn verschenen.

  • Hier vindt u meer informatie over:
  • Soorten bedrijfsfinancieringen
  • De rol van de Financieringsfabriek
  • Van idee naar financieringsplan

Welke soorten bedrijfsfinanciering zijn er allemaal?

De laatste jaren zijn banken niet langer meer de aangewezen partij als het gaat om het verkrijgen van financiering. Ondernemers kunnen kiezen uit een grote hoeveelheid alternatieven. Tegenwoordig is crowdfunding bijvoorbeeld een populair en volwaardig
alternatief voor een bancaire lening. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden op basis van risicodragend vermogen, verschillende soorten asset-based-financiering zoals leasing en factoring, of behoort financiering in de vorm van garanties/subsidies vaak tot de mogelijkheden.
We begrijpen vanuit de praktijk dat het voor ondernemers complex kan zijn om door het woud aan mogelijkheden de juiste weg te vinden en mogelijkheden op de juiste wijze te combineren. Dit om zo de beste financiering tegen de meest gunstige voorwaarden te vinden. We hebben toegang tot meer dan 200 financieringsverstrekkers, waaronder banken en alternatieve financieringsvormen. Dankzij onze goede contacten, weten we de weg naar de voor u meest interessante en aantrekkelijke financieringsvorm. Door volume kunnen we bovendien de scherpste rente voor uw onderneming inkopen.

Hoe helpt de Financieringsfabriek ondernemers?

De Financieringsfabriek werkt graag als gids door het woud aan mogelijkheden. We weten snel en exact aan te geven waar bedrijfsfinanciering tegen aantrekkelijke condities, zoals goede rente- en aflossingsvoorwaarden, kan worden afgesloten. Hiervoor maken we onder meer gebruik van onze Quickscan, waarmee we uw onderneming, financieringsbehoefte, maar ook uw concurrentiepositie effectief analyseren. Uiteindelijk werken we daarmee toe naar meerdere offertes, waarin de verschillende aanbiedingen scherp met elkaar worden vergeleken. Daarna krijgt u van ons een keuzeadvies.

Van een idee naar financieringsplan

We ontzorgen u graag door het hele proces van aanvraag tot uitboeking te begeleiden, waarbij u altijd een beroep kunt doen op onze uitgebreide en gespecialiseerde kennisbank. U krijgt snel een deskundig antwoord op uw vragen, zoals ‘Hoe werk ik van een idee naar financieringsplan?’

Onafhankelijk advies

Financieringsfabriek is volledig onafhankelijk van financiers en kent efficiënte processen waarin automatisering met vakmanschap wordt gecombineerd. Rompslomp en moeilijke vragen nemen we u graag uit handen, zodat u zich weer kunt focussen op het ondernemen. We werken daarbij met een transparante tariefstelling, waarbij u kunt vertrouwen op de jarenlange expertise uit ons moederbedrijf Wielen de Leeuw.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder!
Meer informatie over:

financieringsverstrekkers

Wij hebben toegang tot meer dan 200 financieringsverstrekkers, waaronder: