Liever iemand persoonlijk spreken?
Vraag een vrijblijvende telefonische intake aan!
Bel mij

Bedrijfspand financieren

Voor veel ondernemers is een bedrijfspand een onmisbaar onderdeel voor de dagelijkse uitoefening van hun bedrijf. Naast een fijne werkplek voor u en uw medewerkers, is het ook een visitekaartje voor (potentiële) klanten.

U kunt natuurlijk een kantoorruimte huren, maar voor de lange termijn is een bedrijfspand aankopen meestal voordeliger. Dat roept wel een aantal vragen op: Hoe kan ik een bedrijfspand financieren? Wat kan ik lenen? Hoeveel financieren banken eigenlijk? Over welke termijn moet ik de lening terugbetalen? En wat zijn dan mijn maandlasten?

Wij hebben toegang tot meer dan 200 financieringsverstrekkers, waaronder:

Hoe kan ik mijn bedrijfspand financieren?

De zakelijke financieringswereld maakt de laatste jaren veel veranderingen door. Banken hebben hun monopoliepositie als kredietverlener door allerlei nieuwe alternatieven op de markt verloren. Dat betekent voor ondernemers een aanzienlijke verbetering van de mogelijkheden om een bedrijfspand te financieren.

Vanuit de ogen van de financier gaat het bij de financiering van het MKB om kleine bedragen. Zo’n 95% van de kredietaanvragen is kleiner dan € 1.000.000 en 85% van de kredietaanvragen is zelfs kleiner dan € 250.000,- . Veel aanbieders hebben daarom een standaard aanbod. Hoewel de traditionele financier (vaak een bank) de financiering meestal als relatief klein ziet, is dit voor u als ondernemer toch een grote stap.

Door de toename van het aantal financiers zijn er toch meer mogelijkheden dan u wellicht denkt. Daarbij zijn er ook partijen die wel waarde hechten aan persoonlijk contact en met u willen kijken naar een passende manier om uw bedrijfspand te financieren.

Toename van het aantal financiers

Door de toename van het aantal financiers zijn er toch meer mogelijkheden dan u wellicht denkt.

Daarbij zijn er ook partijen die wel waarde hechten aan persoonlijk contact en met u willen kijken naar een passende manier om uw bedrijfspand te financieren.

Financiers:

Om een bedrijfspand te kopen, kunt u grofweg bij de volgende partijen terecht:

 • Nederlandse banken (groot)
 • Nieuwe financieringspartijen actief op de markt
 • Crowdfunding
 • Private investeerders

Soms is ook een combinatie van financiers mogelijk. Dat noemen we ook wel stapelen.

Wat kan ik lenen om een bedrijfspand te kopen?
 • Hoeveel hypotheek u kunt krijgen voor uw bedrijfspand is afhankelijk van twee factoren:
 • Hoe financieel sterk uw bedrijf is
 • Het type bedrijfspand dat u koopt

Standaard gaan veel financiers uit van 70-80% financiering, maar 90% tot 100% financiering is ook mogelijk. De hoogte hangt sterk af van uw specifieke situatie. Wilt u maar voor een klein deel van de waarde van uw bedrijfspand een hypotheek? Dan zorgt dat direct voor betere voorwaarden en een lagere rente.

Looptijd

Veel financiers gaan bij de financiering van een bedrijfspand voor de bepaling van de aflossing standaard uit van een 20-jarige looptijd. In de praktijk komen meer variaties voor, waarbij in sommige gevallen aflossingsvrij financieren ook tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast zien we dat traditionele banken los van de aflossingsdruk, die bijvoorbeeld op 20 jaar staat, ook kijken naar de juridische looptijd van een bedrijfspand hypotheek.

In de praktijk zien we dat deze juridische looptijd steeds korter wordt en soms nog maar 5 jaar is (NB: in deze 5 jaar hoeft u niet de hele lening terug te betalen, aangezien de aflossingsdruk op 20 jaar staat).

Door bovenstaande begrijpen we dat het voor ondernemers behoorlijk ingewikkeld is om binnen alle mogelijkheden de juiste weg te vinden. Zeker als u weet dat het ook mogelijk is om financieringsbronnen te combineren.

Bij de Financieringsfabriek hebben we toegang tot meer dan 200 geldverstrekkers, waaronder banken en alternatieve financieringsvormen. Dankzij onze goede contacten, weten we de weg naar de interessantste en aantrekkelijkste financieringsvorm te vinden. Door hoge volumes kunnen we bovendien de scherpste rente voor uw bedrijfspand hypotheek bedingen.

Toets hier of uw financieringsaanvraag haalbaar is.

Doe de financieringscheck

"Vanaf de start zijn we door Willem van de FinancieringsFabriek goed op weg geholpen. Hij heeft in een vroeg stadium duidelijkheid verschaft over de verschillende mogelijkheden. Dit is erg fijn aangezien het materie is waar we niet op regelmatige basis mee bezig zijn. Van kop tot staart tevreden."

Tim van Rijn, mede aandeelhouder

Hoe helpt de Financieringsfabriek ondernemers?

De Financieringsfabriek helpt u graag navigeren door de vele mogelijkheden.

We weten snel en exact aan te geven waar u tegen aantrekkelijke condities, zoals goede rente- en aflossingsvoorwaarden, uw bedrijfspand kunt financieren.

Na een oriënterend gesprek, met aanvullende financiële informatie, schatten we in wat uw mogelijkheden zijn. Daarna werken we een gedegen en goed onderbouwde kredietrapportage uit, waarmee we uiteindelijk toewerken naar meerdere offertes die we met elkaar vergelijken. Daarna krijgt u van ons een keuzeadvies.

Onafhankelijk advies

De Financieringsfabriek is volledig onafhankelijk van geldverstrekkers en alternatieve financiers en kent efficiënte processen waarbij we automatisering met vakmanschap combineren. Rompslomp en moeilijke vragen nemen we u graag uit handen, zodat u zich weer kunt focussen op het ondernemen. We werken daarbij met transparante tarieven, waarbij u kunt vertrouwen op de jarenlange expertise vanuit ons moederbedrijf Wielen de Leeuw.

Aanvraag om een bedrijfspand te financieren

Een zakelijke hypotheek voor de aankoop of verbouwing van uw bedrijfspand? Of het nu gaat om eigen gebruik of gedeeltelijke verhuur aan derden, een bedrijfspand financieren doet u voor een langere periode en is een keuze die u weloverwogen wilt maken.

Veel financiers hebben een geautomatiseerde aanvraagprocedure. Wij kiezen liever voor een persoonlijke benadering.

Bij het aangaan van een zakelijke hypotheek, doorlopen we met u de volgende stappen:

 • Persoonlijke kennismaking met u en uw bedrijf.
 • Inschatten van de haalbaarheid van een succesvolle financieringsbemiddeling door ons, zodat u vooraf goed zicht heeft op de kans van slagen.
 • Opstellen van een bondige, maar goed onderbouwde financieringsrapportage voor potentiële financiers.
 • Bespreken van de verschillende financieringsmogelijkheden. Wij kijken daarbij niet alleen naar een bancaire financiering. Financieren zonder bank (crowdfunding of via een investeerder uit ons netwerk) behoort daarbij ook tot de mogelijkheden. Wij gaan voor de beste optie voor u!
 • Het ‘regelen van de financiering’. Wij stoppen pas als u naar de notaris kunt en de financiering uitgeboekt is.

Meer weten over een bedrijfspand aankopen?

Wilt u nog meer weten over het financieren van een bedrijfspand? Of heeft u specifieke vragen over een bedrijfspand aankoop, die u hoopt te financieren? Bij de Financieringsfabriek helpen we u graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We kijken ernaar uit om u te spreken!

Wij hebben toegang tot meer dan 200 financieringsverstrekkers, waaronder: