Ik wil mijn beleggingspand financieren

Start de Check

U wilt een nieuw beleggingspand aankopen of een bestaand beleggingspand (her)financieren.

U verhuurt meerdere panden of bent actief in de projectontwikkeling. U wilt snel kunnen schakelen als zich een kans voordoet en bij voorkeur kunnen aankopen zonder financieringsvoorbehoud. Of u bent toe aan een nieuwe geldverstrekker, bijvoorbeeld om extra liquiditeiten op te nemen. U weet hoe banken werken, en hebt behoefte aan een specialist die tegen een acceptabele prijs uw aanvraag verzorgt en de best geprijsde deal uit de markt haalt. Doe dan vandaag nog de check!

of vraag direct telefonische intake aan.

Doe de check

Wij toetsen vrijblijvend de haalbaarheid van uw aanvraag. Op basis daarvan ontvangt u kosteloos onze inschatting. Hierna bepaalt u zelf of u uw aanvraag wilt voortzetten.

Start de Check
FinancieringsFabriek bemiddelt voor professionele vastgoedbeleggers. De meeste (vastgoed-)financiers doen primair zaken met deze doelgroep. Deze worden in tegenstelling tot consumenten niet beschermd door de wet. Dit betekent dat ze geacht worden dermate veel kennis en ervaring op te hebben gedaan dat ze zich bewust zijn van de risico’s die ze aangaan bij een nieuwe financiering. Een consument heeft die kennis en ervaring niet, en wordt daarom volgens de Wet financieel toezicht beschermd.

In de praktijk betekent dit dat een financier moet kijken of de klant weet waar hij aan begint (kent hij de plichten als verhuurder?). Ook onderzoekt de geldverstrekker of de klant niet teveel financiering afsluit (is de nieuwe financiering ook te betalen uit de bestaande inkomstenstroom naast de bestaande leningen voor privégebruik).

Wanneer ben je een consument? Dan handel je in ieder geval níet namens een rechtspersoon. Verder kan je denken aan één of meerdere van deze situaties:

- Je verhuurt aan familieleden;
- Je doet deze investering slechts eenmalig;
- Je gaat het pand zelf bewonen;
- Je koopt een dergelijk pand voor de eerste keer aan;
- Je hebt geen ervaring in de verkoop en/of het beheer van onroerend goed.

Het beleggen in commercieel verhuurd vastgoed kan nog steeds lucratief zijn ondanks de hogere prijzen in de markt. Dat blijkt ook uit de vele kopers op de vastgoedmarkt; particulieren, professionele vastgoedbeleggers maar ook buitenlandse partijen. Door de gestegen prijzen is het verkrijgen van een zakelijke hypotheek tegelijkertijd moeilijker geworden.

Traditionele banken zoals ABN-AMRO, ING en Rabobank zijn zeer terughoudend. Maar waar kunt u dan terecht voor deze vastgoedfinancieringen? En welke partij heeft dan de beste voorwaarden en condities voor mijn situatie?

Voor het financieren van verhuurde woningen zijn er goede alternatieven. Voor zakelijke objecten die verhuurd worden zijn er minder alternatieven en zijn financieringsoplossingen afhankelijk van beleggers die vooral kijken naar de kwaliteit van het onderpand. Tot slot is er een groep van financiers die zich vooral richten op tijdelijke projectfinancieringen bijvoorbeeld voor de transformatie van een kantoorpand naar appartementen.

Er zijn veel ontwikkelingen bij financiers van beleggingspanden en de situatie en de mogelijkheden passen zich wekelijks aan. Doe onze financieringscheck Commercieel Vastgoed als u actueel en specifiek uw situatie in beeld wilt krijgen.