De rente was nog nooit zo laag!

Geschreven op
19/10/2021

De rente was nog nooit zo laag!

Geschreven op
27/1/2022
Afgelopen week ontving ik uit mijn netwerk onderstaand renteoverzicht. Voor velen waarschijnlijk een herkenbaar beeld; geld lenen was nog nooit zo goedkoop.

Voor toetreders op de woningmarkt is dit goed nieuws omdat door de oplopende woningprijzen (zie onze eerdere blog) woonwensen toch mogelijk worden. Ook vastgoedbeleggers in verhuurd onroerend goed hebben kunnen profiteren van de huidige lage rentestand. Door de jaren heen is het aantal aanbieders van verhuurhypotheken nog nooit zo hoog geweest. Concurrentie zorgt, naast de lage rente, voor steeds betere voorwaarden en condities. Maar wat zijn de risico’s op langere termijn? Hogere rentes of extra aflossingen die afgedwongen worden door financiers?

Huidige marktomstandigheden maken het tot een goed moment om na te denken over herfinancieren c.q. oversluiten van uw bestaande verhuurhypotheek naar een nieuwe verhuurhypotheek, waarbij een langere rentevaste periode meer zekerheid kan geven. Dit laatste is nu extra relevant omdat de eerste berichten van oplopende inflatie en rente mogelijk voor een kentering in de markt gaan zorgen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van goedkopere herfinanciering?

Neem dan contact met Willem Schiffers! 06-20223220 / w.schiffers@financieringsfabriek.nl

meer nieuws

Lees nog meer van onze nieuws artikelen: