Nieuwbouw vakantiehuizen financieren?

Geschreven op
24/3/2021

Nieuwbouw vakantiehuizen financieren?

Geschreven op
24/3/2021
Binnen de vastgoedwereld komen wij allerlei plannen en investeringen tegen. Of het nu gaat om een starter die zijn eerste verhuurde pand aanschaft tot aan complete verhuurde bedrijfsunits van duizenden vierkante meters, FinancieringsFabriek vindt de best passende geldverstrekker. Zo is Willem nu bezig met een transactie in de vakantiesfeer;
  • Wat was de aanleiding voor het financieringsvraagstuk? Willem: “Ik sprak de ondernemer die al enkele vakantiehuizen op het betreffende park bezit. Hij krijgt nu de kans om een aantal extra kavels aan te bebouwen. Hierop komen nog 10 vakantiewoningen waarvan hij er een 5-tal weer doorverkoopt. De huisbank (één van de bekende grootbanken) stond huiverig tegenover deze investering. Er wordt als snel het label “projectontwikkeling en daarom risicovol” op geplakt, vandaar dat ondernemer bij ons uitkwam.”
  • Wat is nu de grootste bottleneck? “Er zijn vanuit de gemeente nog niet alle vergunningen afgegeven. Daar zit dus een beperkende factor (in de tijd).”
  • Zie je toch al kansen om de ondernemer te helpen? Willem: “Zeker. Omdat een deel van de huisjes meteen verkocht wordt (en er gewerkt wordt middels een koop-/aanneemovereenkomst), kan het financieringsrisico aanzienlijk worden beperkt. Slechts een klein deel blijft over voor eigen gebruik. Ondanks dat dit geen beleggingspanden zijn in de traditionele zin des woords, kan dit type financiering ook voor grootbanken nog steeds interessant zijn. Ook alternatieve financiers hebben hier in zijn algemeenheid wel oren naar.”

meer nieuws

Lees nog meer van onze nieuws artikelen: