Horeca financieren in Corona-tijd?

Geschreven op
22/3/2021

Horeca financieren in Corona-tijd?

Geschreven op
22/3/2021
Veel ondernemers blijven actief en onderzoeken hun mogelijkheden om na corona nieuwe kansen te verzilveren. Zo ook één van onze klanten die bezig is met de overname van een horecabedrijf dat hij al enkele jaren exploiteert en huurt. Enkele vragen aan Bart die hiermee bezig is;
  • Wat was de aanleiding voor het financieringsvraagstuk? Bart: "Ondernemer ziet dat nu een mooi moment is om met de huidige eigenaar te praten over overname van het vastgoed. Er is natuurlijk nu geen cash/omzet omdat alles nog dicht is. Maar iedereen voelt aan dat dat geen kwartaal meer gaat duren."
  • Wat is nu de grootste bottleneck? Bart: "Financiers houden hun deuren nog potdicht. Niemand durft nog groen licht te geven omdat gevoelsmatig de onzekerheid nog te groot is. Toch praat ook iedereen over compensatiegedrag van consumenten waar de horeca weer van gaat profiteren."
  • Zie je toch al kansen om deze ondernemer te helpen? Bart: "Belangrijk hierin is hoe de verkopende partij zich wil opstellen. Als deze bijvoorbeeld bereid is om een verkoopovereenkomst te maken met daarin een relatief lang financieringsvoorbehoud dan zijn er mogelijkheden. Een aantal goed onderbouwde toekomstscenario's waaruit toekomstig gezonde cashflows blijken is wel noodzakelijk. Op het moment dat de horeca open is en er weer enige rust is ontstaan rondom het onderwerp corona gaan financiers zich ook weer gemakkelijker opstellen. En dan voer je een heel ander gesprek met financiers!"


Nieuwsgierig geworden? Vul vandaag nog onze financieringscheck in om te zien welke financieringsmogelijkheden u heeft!

meer nieuws

Lees nog meer van onze nieuws artikelen: