Projectontwikkeling

Geschreven op
3/6/2022

Projectontwikkeling

Geschreven op
3/6/2022
Met de aanhoudende stijging van de huizenprijzen en een stabilisatie van de huurprijzen gaan beleggers hun pijlen steeds vaker richten op vastgoedobjecten die in aanmerking komen voor transformatie. Door de transformatie wenst men waarde toe te voegen aan hun vastgoed belegging. Immers een winkel die getransformeerd wordt naar bijvoorbeeld twee appartementen is na realisatie van de appartementen doorgaans (veel) meer waard dan de aankoopwaarde van de winkel plus verbouwingskosten.

De financiering van ontwikkelingsprojecten is een zeer essentieel onderdeel van het hele ontwikkelingstraject. Hoewel de reguliere grootbanken de projectontwikkeling de laatste jaren links laten liggen zijn er, zeker onder investeerders, tal van financieringsmogelijkheden om uw project te realiseren. Hierbij laten de voorwaarden en condities overigens wel grote verschillen zien tussen de verschillende partijen onderling.

Financieringsfabriek kijkt samen met u welke financieringsvorm (inclusief voorwaarden en condities) het beste bij u past en hierbij doorlopen we de volgende stappen met u:

Stap 1: Persoonlijke kennismaking met u en uw potentiële ontwikkelingsproject.

Stap 2: Inschatten van de haalbaarheid van een succesvolle  financieringsbemiddeling door ons zodat u vooraf goed zicht heeft op de  slagingskans.

Stap 3: Opstellen van een goed onderbouwde financieringsrapportage voor  potentiële financiers en delen van deze rapportage met de financiers.

Stap 4: Bespreken van de verschillende financieringsmogelijkheden. Wij kijken  bij de financiering van projectontwikkeling voornamelijk naar de  mogelijkheden buiten de reguliere banken om. Het betreft dan financiering via  investeerders uit ons netwerk, crowdfunding of specialistische  vastgoedfinanciers die bekend zijn met projectontwikkeling. Wij gaan voor de  beste optie voor u!

Stap 5: Het “regelen van de financiering”. Wij stoppen pas als u naar de  notaris kunt en de financiering uitgeboekt is.  

 

meer nieuws

Lees nog meer van onze nieuws artikelen: