Bedrijfsovername financieren

Geschreven op
16/11/2021

Bedrijfsovername financieren

Geschreven op
27/1/2022
Bij een bedrijfsovername komt veel kijken. Hoe kijk ik naar het bedrijf? Hoe ziet de toekomst er uit? Wat vind ik van de prijs die gevraagd wordt? En “last but not least”: kan ik het ook financieren?

Bij een bedrijfsovername komt veel kijken. Hoe kijk ik naar het bedrijf? Hoe ziet de toekomst er uit? Wat vind ik van de prijs die gevraagd wordt? En “last but not least”: kan ik het ook financieren?

Financieringsfabriek helpt kopers van bedrijven bij de financiering. Daarbij zijn er meerdere mogelijkheden zoals o.a.: (i) inbreng eigen geld door koper, (ii) een achtergestelde lening van de verkoper en (iii) een lening van een externe financier. Met toegang tot meer dan 200 financieringsverstrekkers zijn de mogelijkheden divers.

Vaak komt het voor dat de verkoper al een waardering heeft gemaakt. De financieringsmogelijkheden zijn daarbij een mooie toets op de waardering. Immers, de waarde heeft weinig betekenis als deze niet betaald of terugverdiend kan worden.

Bij de uitwerking werken we meerdere scenario’s uit met uitgebreide cashflowprognoses. Met ruime ervaring in financieren van bedrijven kan de Financieringsfabriek u dan ook goed hulp bieden als het gaat om een bedrijfsovername, management-buy-out en uitkoop van een aandeelhouder.

Hoe helpen wij kopers bij het nemen van aankoopbeslissingen?

  1. Analyse van de te kopen onderneming op basis van financiële en niet-financiële gegevens
  2. Ondersteunen bij het vormgeven van toekomstplannen
  3. Oordeel over koopprijs aandelen/bedrijf
  4. Structureren van een mogelijk overnamebod/overname financiering.
  5. Ondersteunen bij de onderhandelingen
  6. Effectuering van de deal op financieel, fiscaal en juridisch gebied

Vragen? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

meer nieuws

Lees nog meer van onze nieuws artikelen: