Welke rente en aflossing moet ik mee rekenen bij aankoop van verhuurde woningen?

Wil je investeren in verhuurde woningen, dan wil je weten met welke kosten je rekening moet houden. De rente en aflossing zijn hierbij twee belangrijke factoren.

Rente

De rente die je betaalt voor een lening voor verhuurde woningen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het leenbedrag ten opzichte van de taxatiewaarde (LTV), de looptijd van de lening, en je risicoprofiel als vastgoedbelegger. Over het algemeen liggen de rentetarieven voor verhuurde woningen iets hoger dan die voor eigen bewoning. Dit komt, doordat banken en andere kredietverstrekkers een hoger risico zien in het financieren van verhuurde woningen. Ga uit van een rente% van tussen de 4% en 8% per jaar waarbij er veel opties zijn van ong. 6% per jaar. (Augustus 2024)

Aflossing

De aflossing hangt af van de leenvorm die je kiest. Bij een annuïteitenlening betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing, waarbij het aflossingsdeel geleidelijk toeneemt tijdens de looptijd van de lening. Bij een lineaire lening betaal je elke maand een vast bedrag aan aflossing, plus de rente over het nog openstaande leenbedrag, waardoor de totale maandlasten afnemen over de tijd.

Een concrete berekening maken? Overleg met een van onze financieringsadviseurs. Wij kunnen een nauwkeurige berekening maken op basis van jouw specifieke situatie en de actuele rentetarieven.

Is je vraag nog onbeantwoord?

Neem contact met ons op. We staan klaar voor al je vragen.

Neem contact op