Hoe komt u als ondernemer / vastgoedbelegger aan de laagste rente voor uw financiering?

Geschreven op
19/9/2018
Aan het eind van de rentevast periode maar ook tussentijds is het mogelijk om een zakelijke financiering af te sluiten tegen een scherpe rente.

Ons advies:

  • Zorg dat u tijdig (zo’n 3 maanden) voorafgaand aan het aflopen van uw vastrentende contracten het inkoopproces start.
  • Wees goed voorbereid en zorg dat de financiële informatie op orde is.
  • Vergelijk aanbieders regelmatig. Net als bij energie en telefonie krijgt u als vaste klant niet per definitie de beste deal.
  • Twee offertes/aanbieders kunnen vergelijken is een ideale positie.
  • Spreid de business. Als er mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld uw box 3 vastgoedfinanciering elders onder te brengen dan de financiering voor uw bedrijf dan heeft dit de voorkeur.
  • Zonder kennis van uw financiers weet u niet waar de “ruimte” zit. Haal een specialist aan boord tijdens het inkoopproces.
  • Zorg voor ruim voldoende onderpand. Met in zijn ogen te beperkt onderpand is een geldverstrekker nooit goedkoop. Het stapelen van financieringen is dan soms goedkoper.
  • Kijk niet alleen naar het rentepercentage maar vergelijk ook de voorwaarden/looptijden etc.

Wilt u ook de beste deal?

Doe onze check of neem contact met ons op.

Meer kennis

Lees nog meer van onze kennis artikelen:

Geschreven op
15/10/18
De 4 belangrijkste aandachtspunten bij het financieren van verhuurde bedrijfspanden
Wij bemiddelen regelmatig vastgoedbeleggers die op zoek zijn naar een passende vastgoedlening (marktconforme zakelijke rente- en aflossingscondities). Ze zien een mooi bedrijfspand te koop staan waar één of meerdere bedrijven als huurder in aanwezig zijn. Vaak gehoorde opmerking is dan “mijn geld levert bij de bank niets meer op, tijd om ook op andere manieren rendement te maken”.
Lees verder
Geschreven op
15/10/18
Het rentepercentage van uw bedrijfsfinanciering bij uw bank verlagen? Het kan!
Ontdek hoe banken tijdens de looptijd redeneren bij het aanpassen van rentecondities op basis van risico-modellen en hoe je daar als ondernemer zelf invloed op kunt hebben.
Lees verder
Geschreven op
15/10/18
Het risico van te veel financiering!
Jawel hoor! De geldverstrekkers willen weer verstrekken, de economie draait op volle toeren en de rente is nog laag. Waarom zou u geen geld gaan lenen als onderneming om uw plannen te realiseren?
Lees verder