Een bedrijfsfinanciering binnen 3 weken realiseren?

Geschreven op
19/9/2018
Een goede voorbereiding is het halve werk! Vanuit Financieringsfabriek.nl zien wij dagelijks dat zowel de snelheid van het aanvraagproces als de slagingskans van financieringsaanvragen sterk verhoogd wordt als de aanlevering van de benodigde documenten correct en volledig gebeurt.

Welke documenten zijn hiervoor nodig?

Om u op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de minimaal benodigde documenten bij een reguliere bedrijfsfinanciering:

  • Definitieve jaarrekening voorgaande 2 jaren (voor starters geldt dit niet)
    NB: bij een BV-structuur zijn de afzonderlijke cijfers van de BV ’s alsmede de geconsolideerde jaarcijfers gewenst
  • Tussentijdse (interne) cijfers lopend boekjaar
  • Meest recente aangifte Inkomstenbelasting (IB)

Inzage betalingsverkeer

Daarnaast zien wij dat een aantal alternatieve geldverstrekkers hun analyse mede baseren op inzage in uw betalingsverkeer. Denkt u dan aan:

  • Bankafschriften van de laatste 3 kalendermaanden met begin- en eindsaldi
  • Het betalingsverkeer van de laatste 12 maanden op de zakelijke rekening (aan de hand van een MT 940 bestand)
  • BTW aangiftes van de laatste 4 kwartalen.

Als u deze documenten met een duidelijke investeringsbegroting én een prognose voor komend jaar waarin u de lasten van de nieuwe financiering heeft meegenomen aanlevert, is de kans al beduidend groter dat uw aanvraag snel wordt goedgekeurd.

In onze volgende blog gaan we verder in op de benodigde documenten die samenhangen met de financiering van commercieel vastgoed.

Inkoopfinanciering laten begeleiden door een intermediair

Wilt u de inkoop van uw financiering laten begeleiden door een intermediair, heeft u vragen over uw financieringsmogelijkheden of wenst u een lagere rente dan bent u bij ons aan het juiste adres. Kijk hier https://www.financieringsfabriek.nl/hoe-werkt-het om te zien wat wij voor voor u kunnen betekenen.

Meer kennis

Lees nog meer van onze kennis artikelen:

Geschreven op
15/10/18
De 4 belangrijkste aandachtspunten bij het financieren van verhuurde bedrijfspanden
Wij bemiddelen regelmatig vastgoedbeleggers die op zoek zijn naar een passende vastgoedlening (marktconforme zakelijke rente- en aflossingscondities). Ze zien een mooi bedrijfspand te koop staan waar één of meerdere bedrijven als huurder in aanwezig zijn. Vaak gehoorde opmerking is dan “mijn geld levert bij de bank niets meer op, tijd om ook op andere manieren rendement te maken”.
Lees verder
Geschreven op
15/10/18
Het rentepercentage van uw bedrijfsfinanciering bij uw bank verlagen? Het kan!
Ontdek hoe banken tijdens de looptijd redeneren bij het aanpassen van rentecondities op basis van risico-modellen en hoe je daar als ondernemer zelf invloed op kunt hebben.
Lees verder
Geschreven op
15/10/18
Het risico van te veel financiering!
Jawel hoor! De geldverstrekkers willen weer verstrekken, de economie draait op volle toeren en de rente is nog laag. Waarom zou u geen geld gaan lenen als onderneming om uw plannen te realiseren?
Lees verder